Ara Af 2016-Warkah Untukku LIRIK

    Cintamu hancurkan zahirku
    Rela Dicampak ke penjaramu
    Dari dipelakukan begini

    Sunguh kau yang kumahu
    Berdoa semoga kau akan berubah
    Mendanpigiku selalu

    Kasihku tolong lihatkanlah
    Tunjuk dia jalan KepadaMu
    Yang Tersesat tiada bertuju

    Berikan hatiMu padanya
    Kau akan rasa cinta sebenar
    Dalam kau mencari aku

    Sunguh kau yang kumahu 
    Berdoa semoga kau akan berubah
    Mendanpigiku selalu

    Sunguhnya kau yang kumahu 
    Berdoa semoga kau akan berubah
    Mendanpigiku selalu

    Sunguh kau yang kumahu 
    Berdoa semoga kau akan berubah
    Mendanpigiku selalu

    Sunguhnya kau yang kumahu 
    Berdoa semoga kau akan berubah
    Mendanpigiku selalu

    Sunguh kau yang kumahu 
    Berdoa semoga kau akan berubah
    Mendanpigiku selalu





    kali ini saya akan berkongsi Cara Scan Blog Anda Dari Virus, mungkin beberapa dari anda membimbangkan blog atau laman web anda terkena virus worm, virus, trojan, malware atau yang lain, tetapi anda tidak tahu Cara Mudah Mencari Virus di Blog anda.

    Scan Blog dari Virus


    sebenarnya ada beberapa Cara Mengecek Adakah Blog Kita Ada script virus atau tidak, scan blog dari virus cukup Hebat 

    1. Cara Scan Blog Anda Dari Virus yang pertama anda boleh melakukan teknik sederhana ini, dengan menggunakan perkhidmatan dari google, copy paste kod ini di pelayar anda http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://gampang-vs-gempak.blogspot.com
    Lalu ganti alamat url blog saya dengan blog atau laman web anda

    2. Cara scan virus blog yang mencurigakan kedua, anda boleh melakukan secara automatik dengan menggunakan perkhidmatan percuma sila cek website atau blog anda disini


    3. Cara Mengecek Adakah Blog Kita Ada script virus yang ketiga sama seperti yang kedua anda cukup menggunakan perkhidmatan percuma yang boleh didapati di internet, anda boleh cuba nya disini



    Itulah 3 Cara scan blog website dari virus, biasanya website yang terkena virus sebahagian besar dijangkiti kerana menggunakan script yang tidak steril, sila untuk cuba Cara Mudah Mencari Virus di Blog anda ini.




    Ikan singgang. Resepi ikan singgang yang begitu mudah untuk disediakan. Menjadi lauk kegemaran orang Pantai Timur terutamanya Kelantan, Terengganu. Paling ‘best’ tentunya ikan aya @ ikan tongkol @ ikan kayu. Ikan kembung, tamban juga boleh dicuba.
    BAHAN-BAHAN
    – 3-4 potong ikan aya @ tongkol
    – 1 cm lengkuas-hiris
    – 1 cm kunyit hidup-hiris/serbuk pun ok!
    – 5-6 ulas bawang putih-hiris
    – 2 keping asam keping
    – 2-3 Cili besar @ padi
    – Garam secukup rasa

    CARA-CARA
    1. Masak ikan bersama air secukupnya.
    2. Kemudian masukkan kesemua bahan-bahan tadi serta garam secukup rasa.
    3. Biarkan sehingga mendidih dan siap!!
    Ringkas dan sedap. Nikmatinya pula bersama budu dan ulam-ulaman. Kalau ikan aya tersebut bersaiz besar, cuba bersihkan perutnya dan singgang bersama, pasti sedap!!


    Sekali lagi showcase F.O.R bersama band OTAI kumpulan LESTARI ( Sekelip Mata Kau Berubah ) 
    Akan membuat persembahan Di "HARD ROCK CAFE " Melaka bersama kumpulan 
                                
                   HEAVEN & ZERO INC Dari SINGAPORE 
    Jumpa kami pada 09 APRIL 2017 Jam 4ptg tiket RM 50.00 sahaja..In shaa Allah anda semua pasti terhibur sekaligus mengiratkan persahabatan kita semua...Jom kita turun dan saksikan persembahan kami khas untuk anda semua...
    Dpatkan tiket dikaunter HRC Melaka atau bole PM dan contact terus saya Azirudin ShahbudinZackFor Vocalist Familyofrock,Mus DrummerKhai DreamMaster dan Muhd Radhi...


    "50 tiket yg terawal akan menerima cenderahati drpd kami " pasti puas hati😄😄


                     Lirik Lagu Tajul – Sedalam Dalam Rindu


    Bila kau hadir di dalam diriku
    Indahnya bagai irama dan lagu
    Bila kau jauh terasa merindu
    Wajahmu terbayang di hatiku

    Biarpun engkau jauh di mataku
    Serasa bagai purnama merindu
    Begitu sedalam dalam cintaku
    Sayangnya pada dirimu

    Sungguh ku terasa pilu dan sayu
    Bila kau berjauhan dariku
    Namun kau yang bertahta di hatiku

    Jangan kau pergi meninggalkan diriku

    Hanya kau yang tersemat di jiwaku
    Hanya kau yang sentiasa di hatiku
    Cuma kau yang ku harapkan selalu
    Moga kau terus merasa merindu

    Tiada lagi ku berasa sangsi
    Walaupun tanpa dirimu di sisi
    Cukup sekadar diriku di uji
    Namun kau tetap di hati

    Sungguh ku terasa pilu dan sayu
    Bila kau berjauhan dariku
    Namun kau yang bertahta di hatiku
    Jangan kau pergi meninggalkan diriku

    Hanya kau yang tersemat di jiwaku
    Hanya kau yang sentiasa di hatiku
    Cuma kau yang ku harapkan selalu
    Moga kau terus merasa merindu

    Tiada lagi ku berasa sangsi
    Walaupun tanpa dirimu di sisi
    Cukup sekadar diriku di uji
    Namun kau tetap di hati 


                    LIRIK LAGU KU RELA DIBENCI – AIMAN TINO


    Ku ketawa kau menangis
    Engkau tertawa aku menangis
    Hanya dirimu oh sayangku

    Kesudahan tiada henti 
    Hanya yang tinggal igauan mimpimu 
    Ternanti-nanti 

    Sering kali aku diuji 
    Air mata ku terus mengalir 
    Membasahi di dadaku 

    Hanya ratapan di dalam hati
    Moga tercipta kesudahan yang di nanti 

    Ku ingin ku dibenci olehmu
    Agar kenangan manis terus terpadam Selamanya 

    Menghitung menunggu mati 
    Agar kau jumpa yang di nanti
    Semoga pemergianku ini 
    Terbaik untukmu

    Tak sanggup ku dibohongi 
    Ku rela di jemput Ilahi
    Kerna dia ku sanggup Pergi 
    Hanya di sana kekal dan abadi 

    Ku ingin ku dibenci olehmu
    Agar kenangan manis terus terpadam
    Selamanya 

    Menghitung menunggu mati
    agar kau jumpa yang dinanti
    Semoga pemergianku ini terbaik untukmu 

    Tak sanggup ku dibohongi
    Ku rela di jemput Ilahi 
    Kerna dia ku sanggup pergi 
    Hanya disana kekal dan abadi

    Hanya disana kekal dan abadi



                   Lirik Lagu Permata Cinta - Aiman Tino | Lirik Lagu Terbaru


    Lihat diri ini tatap mata ini
    Adakah aku pendusta cintamu
    Renungku di sini di dalam hati ini
    Adakah aku insan yang engkau cintai
    Mana kau campakkan hatiku
    Hati yang ku berikan
    Padamu kasih
    Semua jawapannya ada padaku
    Ku di sini kan setia
    Menunggumu oh kasihku
    Meskipun maut mendatang
    Menjemputku
    Mengapa kau pergi dari diri ini
    Mengapa harus kau merelakan aku
    Mudahnya kau melepaskanku oh kasihku
    Mudahnya kau mencari teman penggantiku
    Mana kau campakkan hatiku
    Hati yang ku berikan
    Padamu kasih
    Semua jawapannya ada padaku
    Ku di sini kan setia
    Menunggumu oh kasihku
    Meskipun maut mendatang
    Menjemputku
    Mana ku campakkan hatimu
    Hati yang kau berikan
    Padaku kasih
    Semua jawapannya ada padamu
    Ku di sini kan setia
    Menunggumu oh kasihku
    Meskipun maut mendatang
    Menjemputku


    Rupa tak cantik..tapi memang  sedap terbaik!
    Senang n cepat siap.


    1kg Beryl's Milk Chocolate Compound 


    Cornflakes separuh plastik je (saya pakai Kellog's size kecik sebab lebih rangup danp tebal)


    Kacang (bakar dulu ye kacang ni..saya pakai hazelnut, nak guna macadamia pon sedap jugak)
    Choc rice (optional)
    1/2 sk garam


     cairkan semua coklat guna kaedah double boil
     masukkan garam nak balancekan manis
     rata kan cornflakes dan hazelnut dalam loyang atau talam bersaiz besar yg di alas foil
     curah coklat yg dh cair mggunakan SENDUK ke semua kawasan
    hentak-hentak untuk ratakan, JANGAN GUNA SENDUK NNT MELEKAT
     sejukkan kat luar je tak payah masuk peti
     potong ikut size kegemaran masing-masing
    **coklat Beryl's yg blok ye bukan coin...coin tu letak luar cpt cair..jgn silap




    TIPS JIMAT RM31.60 UNTUK TIKET TREN ERL KE KLIA

    Sejak 1 Januari 2016, harga tiket ERL telah dinaikkan dari RM35 kepada RM55. Pasti ramai yang terkesan terutamanya 'Kaki Travel' akibat kenaikan mendadak ini.
    .
    Kali ini, kami nak kongsikan satu tips untuk jimat RM31.60 untuk tiket tren KLIA Transit dari KL Sentral ke KLIA/KLIA2.

    .
    BAGAIMANA CARANYA?

    .
    1. Dari KL Sentral, beli tiket KLIA Transit ke Putrajaya. Kos hanya RM14.00.
    .
    2. Di stesen Putrajaya, keluar di stesen, naik lif/ eskalator, dan beli tiket ke KLIA. Kos hanya RM9.40. Jadi jumlah kos tiket hanya RM23.40, dapat jimat sebanyak RM31.60 atau lebih dari 50%.

    3. Tunggu tren seterusnya ke KLIA, biasanya dalam 15-20 min sahaja.
    Cek jadual tren di sini untuk merancang. 

    https://www.kliaekspres.com/wp-content/uploads/2013/01/KE-KT-Train-Times-141116-Final.pdf
    .
    4. Senyum dan ucap Alhamdulillah dapat jimat banyak. :)
    .
    Tips tambahan
    - Guna Touch N Go untuk jimat masa.
    - Boleh juga transit di Salak Tinggi. Stesen Putrajaya menjadi pilihan utama kami kerana platform tidak terlalu jauh dengan kaunter tiket., dan ada kemudahan lif.
    .
    Info yang bermanfaat ? Sila share.



    Ronaldo Ucap Tahniah Kepada Faiz Subri Menang PUSKAS|Tahniah buat pemain bola sepak Pulau Pinang, Faiz Subri kerana dinobatkan sebagai pemenang anugerah PUSKAS FIFA yang berlangsung malam tadi bagi kategori gol terbaik. Menjadi lebih manis apabila Faiz, 29 merupakan pemain pertama dari Asia yang berjaya merangkul anugerah tersebut yang diadakan di Switzerland. 
    Hasrat Faiz untuk bergambar bersama pemain dunia Christiano Ronaldo tercapai pada majlis anugerah tersebut. Bukan itu sahaja, Ronaldo turut mengucapkan tahniah kepada Faiz. 
    "Selepas saya menerima anugerah itu, Cristiano Ronaldo mengucapkan tahniah kepada saya. Saya juga sempat bergambar dengannya, memang ketika itu saya tak tahu nak kata apa lagi,"


    Faiz mendapat undia paling tinggi iaitu 59.46% bagi sepakan gol Pulau Pinang menentang Pahang pada 2016.





    Tahu kah Anda Kenapa Perlu Cuci Sikat Rambut? Ini Yang Akan Jadi|Semua orang sukakan kebersihan. Setiap pagi mesti nak gosok gigi, nak pakai pakaian yang bersih dan sebagainya. Tapi ada satu hal ni buatkan kita tak cukup pembersih pun sebenarnya. Berapa ramai yang rajin membersihkan sikat rambut? Bukan bersihkan sekadar buang rambut yang tersekat kat sikat je tapi cuci bersih dengan sabun. 
    Ada kesannya kalau kita tak cuci sikat rambut sekurangnya sekali seminggu. 
    Agaknya kalau kat rumah ada mikroskop mesti kita terkejut sebab kat sikat tu ada pelbagai bakteria, hama, minyak dan sel-sel kulit mati yang melekat yang boleh menjadi tempat pembiakan bakteria. 
    1. Sikat plastik 
    Sikat ni boleh di basuh sekali sebulan. Rendam dan basuh sikit ni guna air suam dan shampoo. 
    2. Sikat paddle
    Sikat ni mungkin agak susah untuk dibasuh sendiri kerana air akan tertinggal pada bahagian bawah dan menjadikannya berbau. Ikut sahaja arahan daripada pengeluar sikat tersebut. 
    3. Sikat kayu
    Pemegang kayu tersebut akan rosak jika rendam dalam air. Apa yang anda boleh buat ialah, spray sedikit air pada bahagian atas sikat kemudian lap menggunakan kain bersih. 


    Dasyat Betul Gadis-Gadis Zaman sekarang Panjat Dan Bergayut Pada Mercu Tanda IPOH| Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) akan membuat laporan polis berhubung tindakan sekumpulan pendaki yang memanjat mercu tanda 'IPOH' baru-baru ini. 

    Gambar dan video aktiviti berbahaya kumpulan terbabit memanjat mercu tanda itu selain memasang buaian 'hammock' mula tersebar dalam media sosial seorang daripada ahli kumpulan. 

    Malah, seorang daripada ahli berkenaan turut mendakwa mendapat kebebaran MBI untuk melakukan perkara itu.

    Datuk Bandar Ipoh, Datuk Zamri Man, berkata MBI tidak pernah memberi kebenaran kepada mana-mana pihak memanjat binaan terbabit kerana ia boleh mengancam nyawa. 

    "Struktur yang didirikan itu bukan untuk menampung beban tambahan seperti berat individu yang memanjat. 

    “Jika berlaku sebarang insiden membabitkan perkataan 'IPOH' berkenaan tumbang dan menimpa pengguna jalan raya, MBI ingin menegaskan bahawa ia berkemungkinan besar berpunca daripada pencerobohan yang dilakukan oleh individu tidak bertanggungjawab ini. 


    "MBI akan menjalankan siasatan terhadap kumpulan terbabit dan akan membuat laporan polis bagi membolehkan tindakan keras dikenakan terhadap individu tidak bertanggungjawab ini. 

    “Selain itu, tindakan akan diambil mengikut Undang-Undang Kecil Vandalisme yang mana hukumannya denda atau penjara atau kedua-duanya sekali," katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini. 

    Tindakan berbahaya kumpulan terbabit dipercayai dilakukan beberapa hari lalu berdasarkan gambar dan video yang dimuatnaik perempuan berusia 23 tahun. 

    Kumpulan terbabit bukan saja hanya memanjat tetapi bertindak memasang buaian serta bergayut pada struktur binaan.





    Berbeza Disebabkan Lahir Malam Tahun Baru|Kembar lain tahun. Itulah yang terjadi kepada pasangan kembar ini apabila dilahirkan pada malam tahun baru. Mereka lahir selang 10 minit yang menjadikan Sawyer dan Everett seorang lahir pada tahun 2016 dan seorang lagi pada tahun 2017.

    Sawyer dilahirkan pada 11.51 malam 2016 manakala Everett dilahirkan apda 12.01, 2017 di Hospital Banner, Arizona. 

PALING HOT

Google+ Followers

Subscribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Top